...

HR Detailingproducts

IT'S TIME TO SHINE

0

IT'S TIME TO SHINE

0
Search
Close this search box.

Auto kleien in 2024 hoe en waarom?

Ben jij ook op zoek naar een manier om je auto weer als nieuw te laten uitzien? Overweeg dan eens auto kleien! In dit artikel bespreken we de techniek van auto kleien en waarom het nog steeds een belangrijke onderhoudsbehandeling is voor je auto, zelfs in 2024. Met auto kleien zorg je namelijk voor een stralende lak en bescherm je je auto tegen verschillende invloeden van buitenaf. Blijf lezen voor handige tips en technieken voor de beste resultaten bij het kleien van je auto.

De voordelen van auto kleien

Auto kleien biedt tal van voordelen voor de lak en het uiterlijk van je auto. Het kleiproces is namelijk uitermate effectief in het verwijderen van hardnekkige vervuiling die moeilijk te verwijderen is met enkel wassen. Door het gebruik van klei voor auto’s kunnen vervuilingen zoals vuil, insectenresten, teer en remstof eenvoudig en grondig worden verwijderd.

Een bijkomend voordeel van auto kleien is dat het zorgt voor een gladdere laklaag. Een gladde laklaag is niet alleen mooier om te zien, maar vuil hecht ook minder snel aan een glad oppervlak. Dit betekent dat je auto langer schoon blijft en minder vaak gewassen hoeft te worden.

Daarnaast biedt auto kleien ook bescherming tegen invloeden van buitenaf. Zo kan de lak van je auto beschadigen door zure regen of UV-straling. Door regelmatig je auto te kleien, wordt de laklaag beschermd en blijft je auto er als nieuw uitzien.

De techniek van auto kleien

Voor het kleien van je auto heb je enkele essentiële materialen nodig, waaronder klei voor auto en speciale reinigingsmiddelen. Begin met het grondig reinigen van de auto en droog deze vervolgens goed af. Gebruik vervolgens een kleihandschoen om je auto in te kleien en grondig schoon te maken.

Plaats de klei op de lak van de auto door middel van een goede kleidoek en beweeg deze met lichte druk over het oppervlak heen en weer. Zorg ervoor dat je de klei op regelmatige basis knijpt en vouwt om deze te vernieuwen en te voorkomen dat vuil zich opbouwt en de klei gaat scheuren.

Gebruik bij het kleien van de auto kleine oppervlakken van ongeveer 40 bij 40 cm en werk van boven naar beneden. Zorg ervoor dat je de klei niet gebruikt op delen van de auto zoals de spiegels, de ruiten en de koplampen. Bekijk de klei regelmatig op vuil en vervang deze indien nodig.

Na het kleien van de auto, reinig je de auto opnieuw om klei resten te verwijderen. Gebruik na het kleien altijd een wax of polijstmiddel om de lak te beschermen en de glans te herstellen.

Tips voor het kleien van je auto

Als je je auto gaat kleien, zijn er enkele tips waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om je auto te wassen voordat je begint met kleien. Zo verwijder je het grove vuil en voorkom je krassen in de lak. Zorg er daarnaast voor dat je in een schaduwrijke plek werkt om te voorkomen dat de klei te snel opdroogt. Een te warme auto kan de klei ook moeilijker laten glijden, terwijl een te koude auto de klei kan breken.

Een ander veelvoorkomend probleem bij het kleien is dat de klei vast kan komen te zitten op de lak. Dit kan komen doordat de klei te droog is of doordat de druk te hoog is. Als dit gebeurt, kun je wat kleivloeistof of een spraydetailer gebruiken om de klei weer soepel te maken. Laat de klei daarna even rusten voordat je verder gaat.

Soms kan het voorkomen dat je per ongeluk de klei laat vallen. Dit kan erg vervelend zijn, omdat vuil en zand zich op de klei kunnen hechten en je daardoor krassen kunt maken op de lak. Zorg er daarom voor dat je altijd een reserveklei binnen handbereik hebt. Dan kun je snel verdergaan zonder dat je je zorgen hoeft te maken over vuil op de klei.

Tot slot is het goed om te weten dat kleien een effectieve manier is om vervuiling van de lak te verwijderen, ook op moeilijk bereikbare plekken. Gebruik daarom altijd de juiste techniek en pas de juiste druk toe. Als je hardnekkige vervuiling wilt aanpakken, kun je eventueel ook een kleikit gebruiken.

 

Deel op:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Ook Handig:

0
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.