...

HR Detailingproducts

IT'S TIME TO SHINE

0

IT'S TIME TO SHINE

0
Search
Close this search box.

Zelf je auto wassen zonder krassen

Er is niets beter dan een schone en glanzende auto. Maar als je je auto wast met de verkeerde middelen en technieken, kan dit resulteren in krassen op de autolak. Om ervoor te zorgen dat je auto altijd in topconditie blijft, hebben we in deze sectie enkele handige tips en methoden samengesteld om zelf je auto te wassen zonder krassen te maken.

Belangrijk om te onthouden:

  • Zorg dat je de juiste middelen gebruikt om krassen te voorkomen.
  • Was je auto regelmatig om vuil en vlekken te verwijderen.
  • Vermijd het gebruik van harde borstels of sponzen en kies in plaats daarvan voor een zachte washandschoen.
  • Gebruik een geschikte autoshampoo en volg de juiste technieken om je auto zonder krassen schoon te maken.
  • Droog je auto goed af om watervlekken en kalkaanslag te voorkomen.

De beste autoshampoo kiezen

Het is belangrijk om de juiste autoshampoo te kiezen als je je auto wilt wassen zonder krassen te maken. Er zijn verschillende soorten autoshampoo’s verkrijgbaar, elk met hun eigen samenstelling en werking.

Waar moet je op letten?

Bij het kiezen van de beste autoshampoo is het belangrijk om te kijken naar de samenstelling. Kies voor een autoshampoo die geen agressieve chemicaliën bevat die de autolak kunnen beschadigen. Daarnaast is het belangrijk om een autoshampoo te kiezen die goed schuimt en goed spoelt, zodat je vuil en resten gemakkelijk kunt verwijderen.

Krasvrij schoonmaken met de juiste materialen

Bij het wassen van je auto zonder krassen is niet alleen de juiste autoshampoo belangrijk, maar ook het gebruik van de juiste materialen.

Ten eerste is het belangrijk om een washandschoen of detailing kwasten te gebruiken. Gebruik geen harde borstels, want deze kunnen de lak beschadigen.

Daarnaast is het aan te raden om een emmer met twee vakken te gebruiken: één voor schoon water en één voor zeepsop. Op deze manier voorkom je dat er vuil in je spons of washandschoen komt en zo je lak beschadigt.

Om je ramen streeploos te reinigen, kun je het best een microvezeldoek. Gebruik ook alleen speciale autoglasreiniger om je autoramen schoon te maken.

Tot slot, zorg ervoor dat je geen grove doeken of poetsmiddelen op je lak gebruikt. Gebruik een microvezeldoek om de auto na te drogen en zorg dat deze schoon is.

Met deze autowas tips en de juiste materialen kun je je auto krasvrij schoonmaken en houd je de lak in topconditie.

Deel op:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Ook Handig:

0
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.